Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πως να βελτιώσετε την διάθεση σας στις γιορτές




Κάντε φέτος δώρο στον εαυτό σας μια νέα προσέγγιση των πραγμάτων γύρω σας, ακολουθήστε νέα βήματα και επαναπροσδιορίστε…

Οι γιορτές είναι μια περίοδος χαρούμενη και καλής διάθεσης συνήθως για μικρούς και μεγάλους, τουλάχιστον αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας θέλει να μεταδώσει  το εορταστικό κλίμα  όμως  δεν είναι για όλους έτσι. Μάλιστα για μερικούς ανθρώπους είναι ακριβώς το αντίθετο, με συναισθήματα θλίψης.

Πολλοί έχουν πεσμένη διάθεση αυτή την περίοδο, για διάφορους λόγους. Γιατί ίσως έχουν συνδυάσει τις γιορτές με μια δυσάρεστη περίοδο της ζωής τους στο παρελθόν ή έχουν βιώσει κάποιες  απώλειες και λυπούνται. Για άλλους φταίει ο χειμωνιάτικος καιρός ή η μείωση του φωτός της ημέρας. Ακόμα και πολλές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος υπάρχουν υγιής τρόποι για να αλλάξετε διάθεση. Κάνετε κάθε μέρα όσα περισσότερα μπορείτε και βελτιώστε τη διάθεσή σας…

Ας εφαρμόσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο τρόπο που σκεφτόμαστε, δρούμε, και αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα. Η μικρή μας αλλαγή και κυρίως ο επαναπροσδιορισμός και η αξιολόγηση  όλων όσων βιώσαμε ,μας δυσκόλευσαν, μας ταλαιπώρησαν και μας γέμισαν στρες, ίσως ορίσουν  τον δικό μας προσωπικό αγώνα, και αυτές οι γιορτές των Χριστουγέννων να  λειτουργήσουν ως την προσωπική μας εκκίνηση.

Σκεφτείτε λοιπόν…και αποφασίστε για εσάς ότι θέλετε να αισθανθείτε πιο υγιής ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.

Ξεκινήστε με...
  • Θετικά συναισθήματα . Κατά τη διάρκεια της  ημέρας σας φέρτε  στο μυαλό σας 3 πράγματα για τα οποία είστε χαρούμενοι, ευγνώμονες και ασφαλής.
  • Εμφάνιση. Φροντίστε την εικόνα σας ώστε να έχετε πάντα την καλύτερη εμφάνιση που μπορείτε.
  •  Άσκηση και ευεξία. Πηγαίνετε για περίπατο και τρέξιμο. Επίσης αν ταξιδέψετε μπορείτε να επιχειρήσετε  χειμερινά σπορ, στο βουνό όπως, πεζοπορία, ορειβασία, καγιάκ, ράφτινγκ, χειμερινό σκι κ.α  κυρίως να έρθετε σε επαφή με φυσικές πήγες που μας ανανεώνουν  μας γεμίζουν ευεξία και ψυχική αρμονία για πνευματική ισορροπία. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών και ως εκ τούτου και τη διάθεσή σας.
  • Θετική Ενέργεια. Κάντε θετικές σκέψεις βοηθάνε την ενίσχυση της αυτοεκτίμηση σας και περιβάλλεται τον εαυτό σας όσο είναι εφικτό με ανθρώπους που έχουν θετική στάση για την ζωή και δεν είναι αρνητικοί.
  • Χαμογελάστε. Όσο πιο πολύ και όσο πιο συχνά μπορείτε, ακόμα και σε ξένους, ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα, κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας  στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλεία .
  • Απολογισμός. Προσπαθήστε να κάνετε τον ετήσιο απολογισμό σας χωρίς να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, να είστε ήπιοι και δώστε νέες προθεσμίες σε όσα αναβάλλεται ακόμα και σε αυτά που αποτύχατε, αναθεωρήστε πρόσωπα, τρόπους ,μέσα και γεγονότα. Αναζητήστε τις αιτίες και βρείτε νέες τεχνικές διαχειρίσεις για όσα επιθυμείτε να διεκπεραιώσετε. Η προσπάθεια είναι πάντα το ταξίδι!
  • Επιβράβευση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτές τις μέρες ξεκινήστε με κάτι ίσως νέο αλλά πολύ απλό και σημαντικό, επιβραβεύστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, συνάδελφους, συνεργάτες και άτομα της οικογένειας σας και ιδιαίτερα τα παιδιά που αυτό το χρειάζονται σε όλες τους τις προσπάθειες μέχρι να κατακτήσουν κάτι που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν.
  • Νέοι στόχοι. Είναι μια καλή περίοδος μέσα στο εορταστικό κλίμα να θέσουμε τους επόμενους στόχους της νέας χρονιάς. Αυτό μας βοηθάει πολύ μετά τον απολογισμό και μας ενισχύει για να ενεργοποιηθούμε άμεσα.
  • Επικοινωνήστε με γνωστούς και φίλους που έχετε να δείτε καιρό λόγω επιβαρυμένου καθημερινού προγράμματος. Επίσης  κάντε έναν σχεδιασμό σύμφωνα με τις υποχρεώσεις σας, την εργασία σας και τις μέρες των διακοπών σας για να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε, έξοδος, ταξίδια, ξεκούραση, ψυχαγωγία, αναψυχή, ακόμα και μια μικρή βόλτα όπου εσάς σας χαλαρώνει καλό είναι να την κάνετε είτε με  παρέα η και  μόνοι. Προσέξτε μην παρασύρεστε από άσχημη συναισθηματική και οικονομική κατάσταση και απομονώνεστε  και δεν επικοινωνείτε με αγαπητά σας άτομα.
  • Ανταμοιβή. Δωράκια απλά και λειτουργικά κάντε σε σας και στους γύρω σας όπου θα χρησιμοποιούνται πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια του ερχομένου  έτους ώστε να σας υπενθυμίζουν τους στόχους και τις αποφάσεις σας.
Να θυμάστε ότι αυτές τις γιορτές μπορείτε να δημιουργήσετε νέες στιγμές, νέες αναμνήσεις, να ζήσετε  νέες εμπειρίες, τολμήστε για κάτι που καιρό θέλατε αλλά διστάσετε, σκεφτείτε με λιγότερο άγχος την καθημερινότητα, φερτέ στο νου σας όλους όσους σας περιβάλλουν με μια θετική διάθεση και για οτιδήποτε  αρνητικό  σας εγκλωβίζει βρείτε  άμεσους τρόπους σύμφωνα με τον τρόπο ζωής  για να απαλλαγείτε, αναθεωρείστε  πρόσωπα και γεγονότα.

Ρυθμίστε όσο μπορείτε περισσότερα ζητήματα σας, ακόμα και με την συμπαράσταση των αγαπημένων προσώπων και  μοιραστείτε πράγματα και συναισθήματα που  θα ζεστάνουν την καρδιά σας και θα αγγίξουν το πνεύμα σας!

Και θυμηθείτε φέτος να ευχηθείτε τα περισσότερα  «Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα» της ζωής σας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου